Așezările rupestre de la Bozioru

Așezările rupestre de la Bozioru

La 25 km de pensiune in zona localitații Bozioru. “Întinse pe 80 de kilometri, cele 30 de așezări rupestre din Județul Buzău sunt izvor nesecat de povești cu portaluri energetice, dispariții umane și comori ascunse de boieri…”

Vulcanii noroioşi, Berca

Vulcanii noroioşi, Berca

Vulcanii Noroioşi de la Pâclele Mici şi Mari reprezintă un fenomen unic în România și se află la doar 15 km de pensiune. Este un obiectiv care trebuie vizitat.

Tabăra de sculptură Măgura

Tabăra de sculptură Măgura

Tabăra de Scupltură Măgura este o expoziţie în aer liber cu sute de lucrări sculptate în piatră, presărate pe pajiștele din jurul mănăstirii Ciolanu și se află la doar 3 km de pensiune.

Mânăstirea Ciolanu

Mânăstirea Ciolanu

Se află la 3 km de pensiune. Este singura dintre așezările monahale aflate în judeţul Buzău, atestată documentar încă din secolul al XVI-lea. Are două biserici situate la o distanţă de 100 de metri între ele. Aici există și un

Schitul Cetăţuia

Schitul Cetăţuia

La doar cateva minute de mers pe jos prin pădure , mai precis la 800 m de pensiune se află Schitul Cetăţuia o biserica de piatra ce dateaza din sec XVIII, ridicata pe un loc considerat sacru inca de pe vremea dacilor care aveau aici o cetate si un sanctuar, un loc de referinta pentru viata spirituala a buzoienilor. Aflati mai multe accesand linkul de mai jos: Schitul Cetăţuia