Cetățuia nu este doar un loc aprovizionat cu aer curat, mâncare delicioasă și priveliști de vis – este și un loc numai bun de vizitat. Mai bine zis, e un spațiu sigur, confortabil și primitor, de unde poți explora multe locuri superbe de prin împrejurimi.

Astăzi discutăm despre câteva dintre ele – urmând să detaliem mai multe pe pagina noastră de Facebook și în postările ulterioare de blog.

Pentru moment, să trecem în revistă 3 dintre cele mai populare locuri de vizitat din proximitatea Cetățuii – locuri pe care sigur vei vrea să le cunoști și tu.

1.       Schitul Cetățuia

La doar câțiva kilometri distanță de Cetățuia, există un loc superb – Schitul Cetățuia.

Spațiul este simplu, izolat și plin de energie pozitivă. Drumul lejer până acolo, prin pădurile Măgurei, te vor umple de energie și-ți vor curăța plămânii cu aer curat.

2.       Fântâna lui Mihai Viteazu

La 375 de ani de la aniversarea trecerii lui Mihai Viteazu pe valea Buzăului spre Transilvania, se ridică acest monument istoric. A fost realizat de sculptorul Gheorghe Coman, unul dintre inițiatorii Taberei de Sculptură, zidit din beton și placat cu un frumos calcar cochilifer.

Se găsește la doar 10 minute distanță de Cetățuia și reprezintă un simbol istoric ce merită vizitat!

3.       Mănăstirea Ciolanu

Ciolanu este o mănăstire de călugări creștini ortodocși, ridicată în secolul al XVI-lea. Este compusă din două biserici, una purtând hramul Sfântul Gheorghe și cealaltă a Sfinților Apostoli Petru și Pavel.

Este un loc relaxant, frumos și încărcat cu evlavie. Se găsește la doar 20 de minute distanță de hotel și a reprezentat o excursie foarte plăcută pentru toți oaspeții noștri de până acum.

Așadar, iată – doar 3 dintre locurile ce merită explorate în proximitatea Cetățuii. Noi, desigur, te așteptăm mereu înapoi la „bază”, împreună cu mâncăruri delicioase, vinuri selecte și o atmosferă relaxantă.

Dacă ai poze sau povești de pe lângă Cetățuia pe care vrei să le împărtășești cu noi, te așteptăm pe pagina de Facebook!
Nu uita să ne dai follow și pe Instagram, unde postăm poze superbe de pe-aici. Pentru rezervări, te așteptăm cu un telefon la nr. 0731 999 222.
Ghidul exploratorului – topul locurilor de vizitat în proximitatea Cetățuii
Etichetat pe:        
EnglishFrançaisDeutschRomână