Mulți dintre oaspeții care ne trec pragul gustă din pâinea noastră și rămân uimiți – cum adică e făcută în casă? De către cine? Cum?

Ei bine, noi ne facem singuri pâinea, fără drojdie. Cu maia, cu faina 7 spice și 80% hidratare.

Adevărul este că timpul e prețios, însă tratăm produsele noastre cu aceeași grijă și prețiozitate. Cele mai bune mâncăruri sunt făcute chiar de mâinile tale, iar acest lucru e și mai evident când vine vorba de pâine. În special când vine vorba de pâine făcută doar din maia. Din acest motiv, nu e prima dată când povestim despre ea. O facem cu drag, o oferim din inimă și, desigur, o mâncăm noi înșine cu poftă.

Cum o facem?

Scoatem maia la masă și o hrănim cu apă și făină. O amestecăm cu aluatul și frământăm cu simț de răspundere timp de 3 ore, din 30 în 30 de minute. Ulterior, o așezăm delicat în forme și o lăsăm să se odihnească peste noapte. Sau să se dospească, în cazul ei. Îi place la rece, așa că răcoare îi oferim 🙂

Abia apoi o coacem, fiind siguri că am tratat-o cu grijă și respect, așa că ea o să ne trateze cu gust delicios, coajă crocantă și miez moale. Și-acum că vine Crăciunul, chiar dacă la modă-i un cozonac, noi tot cu maia ne ocupăm. Ce să facem, suntem îndrăgostiți!

Dacă vrei și tu să cunoști ingredientul secret al unei experiențe de neuitat la Cetățuia, hai pe la noi. Te așteptăm entuziasmați cu niște pâine proaspătă, pe care o poți savura alături de restul preparatelor delicioase, pregătite în casă.

Pentru rezervări, ne găsești aici: 0731 999 222.

Ne găsești și pe Facebook sau Instagram, pentru poze și vești de ultimă oră.

Pâine cu maia la Cetăţuia – ingredientul secret al unei experienţe de neuitat
Etichetat pe: