Aici, la Cetățuia, considerăm că cele mai bune lucruri sunt cele făcute în casă. Adesea ne amintim de momentele copilăriei – când intram în casă după o zi de joacă, iar mama ne aștepta în bucătăria încălzită, cu bucate care mai de care mai delicioase: ciorbe, tocane și, desigur, pâine proaspătă.
Doar știți cum se spune – nicio masă fără pâine.
Și ca să nu rămânem nici noi, nici voi fără micile bucurii ale nostalgiei, am decis să luăm problema în propriile mâini (sic). Așa am făurit cea mai bună pâine făcută-n casă pe care noi am gustat-o vreodată. Cu toată modestia 🙂
Ca să o aducem la viață, nu folosim drojdie. Ironic, știm. În schimb, folosim maia, făină 7 spices și o hidratăm în proporție de 80%. O învârtim, o masăm și o analizăm. Ce mai lipsește? Aaa, să o crestăm puțin, să iasă bună și pufoasă.
Am testat și retestat – e oficial, pâinea Cetățuii merge perfect cu orice alt preparat de pe meniu. Puteți să veniți să refaceți experimentul pe cont propriu, vă așteptăm oricând.