Cetățuia, aflată în apropierea Satului Măgura, Buzău, este un loc ideal pentru a vă refugia în natură, departe de aglomerația urbană și de haosul șoselelor. Clădirea pensiunii este un edificiu nou și elegant într-un stil ce aduce aminte de arhitectura italiană, înconjurat în toate direcțiile de kilometri întregi de pădure. Aerul este răcoros și vital, pădurea este deasă, iar peste ele domnește farmecul Munților Buzăului. Această locație a fost aleasă în veacurile trecute de către pustnicii Schitului Cetățuia pe bună dreptate, pentru că oferea distanța de așezări și conexiunea cu natura necesare pentru experiența mistică, adică tocmai lucrurile pe care viața monahală le are în comun cu relaxarea și recreerea.

Locația, în împrejurimile Buzăului, este una nebănuit de frumoasă și bogată în puncte de interes pentru vizitatorii care doresc să cunoască mai multe despre frumusețile naturale și despre istoria țării noastre, care sunt interesați să pășească pe urmele altor vremuri, a altor stiluri de viață și a altor culturi pentru care această regiune a fost “acasă”, sau pur și simplu să își clătească ochii cu peisaje fermecătoare (aruncați o privire pe secțiunea „Împrejurimi” a website-ului nostru).

Împrejur există o mie și unul lucruri de făcut. Se pot face drumeții până la obiectivele de interes din apropiere, de exemplu la așezările rupestre de la Bozioru, la herghelia de la Cislău, la tabăra de sculptură de la Măgura, sau la faimoșii vulcani noroioși. Se pot face plimbări prin pădure, copiii se pot juca în aer liber la locul de joacă, iar cei care doresc o experiență mai comodă se pot încălzi la un foc de tabără în curtea pensiunii, sau, iarna, la șemineul din restaurantul mic și comod.

Pensiunea Cetățuia și împrejurimile sale oferă o experiență de un farmec deosebit, care amintește de, și rivalizează cu, dealurile Toscanei. Pensiunea în sine se află sus pe deal (632 m altitudine) într-o zonă ferită și intimă, dar accesibilă, nu departe de orașul Buzău, și este plasată echidistant de București și Brașov. Câțiva kilometri mai la sud, la poalele dealurilor, încep viile din Pietroasa, unde cei interesați de enoturism, degustare de vinuri, sau pur și simplu de frumusețea peisajelor vor găsi lucruri pe sufletul lor. Iată că nu este nevoie să te îndepărtezi prea tare de București (circa 125km) pentru a accesa experiența subalpină.

Apropierea de casă și faptul de a rămâne pe teritoriu familiar nu sunt singurele avantaje. Pentru cei care își doresc să se piardă în pădure, să pună distanță între ei și aglomerație, să se simtă departe de oraș, împrejurimile satului Măgura oferă intimitatea cu natura și izolarea benefică ce devin tot mai greu accesibile în zone turistice de renumele Toscanei, de exemplu.

Pensiunea Cetățuia Buzău

Acest peisaj neatins vă oferă libertatea de a vă bucura de natură, plimbări cu familia, mountain biking, drumeții și explorare, sau ocazia de a desface o sticlă de vin delicios de la Pietroasa, servit cu o masă strașnică în aer liber, pe terasă, simultan cu confortul unei camere excepțional de curate și confortabile, și a unei delicioase mese moderne sau tradiționale, înmiresmată de aerul pur al pădurii și al muntelui, cu o servire profesională și prietenoasă, la prețuri umane.

Dinspre sud, câmpiile, podgoriile și munții Buzăului, văzute pe fundalul apusului, împărtășesc din incredibilul farmec al Toscanei. Sigur, râul Arno nu vă va trece pe la picioare. Însă serile de vară răcoroase, luminate de lună, petrecute în fața focului la un pahar de vin cu familia și cu prietenii, diminețile proaspete în care soarele evaporă ceața dimineții în timp ce iarba emană răcoarea captivă în roua așternută peste noapte, vă vor fermeca spiritul și vor evoca senzațiile nordului italian. Cu un beneficiu în plus, însă.

Lucrul care farmecă majoritatea oaspeților noștri este liniștea pădurii. La Cetățuia vă puteți bucura de peisajul fermecător, de istoria bogată a locului și de puterea naturii de a recrea spiritul și trupul, departe de agitație însă aproape de casă — ideal pentru copii și pentru cei care doresc această evadare fără timpul și efortul necesar pentru a traversa continentul.

Nu e nevoie să traversaţi continentul
Etichetat pe: