Vremea se schimbă, și odată cu ea, la fel și tipurile de activități pe care le întreprindem în timpul nostru liber – timp nu foarte lung, ca să fim sinceri. Prin urmare, în loc să ne tolănim la soare, alegem să ieșim dimineața cu cafeaua fierbinte pe terasă, cu o pătură pe noi și cu laptopul în brațe. Citim atunci articolele pe care le scrieți despre experiența voastră aici.

Zilele trecute am dat peste două articole care ne-au uns pe suflet: „Cum a fost la Cetățuia – pensiunea din vârful dealului, în inima pădurii”, scris de Loredana pentru site-ul travelgirls.ro, și “Cetățuia și poveștile nespuse ale pădurilor buzoiene”, scris de Un An Haihui.

Vă invităm să le savurați pe deplin, iar dacă nu aveți timp acum, venim noi în ajutorul vostru – și compilăm o listă de activități ideale sezonului autumnal, aici, la Cetățuia. Listă, desigur, recomandată de oameni care au fost, au savurat, și au povestit ulterior.


Mâncare delicioasă, cum numai în inima Măgurei găsești

Mâncarea e unul din detaliile care fac diferența aici. Nu m-am așteptat ca mâncarea să fie atât de bună și am fost oarecum uimită să văd terasa și restaurantul pline, când am ajuns vineri pe la prânz și am aflat că mai toți de acolo veniseră din Buzău ca să mănânce.”

„În restaurant, la loc de cinste, sunt două lucruri: șemineul masiv, ce recreează atmosfera atât de plăcută a serilor de povești “la gura sobei” și vitrina cu vinuri, în marea lor parte, buzoiene.

 “Am avut fler în alegerea meniului și mare noroc să lucrăm cu un bucătar extrem de pasionat!”
Ei bine, da, confirmăm și vă invităm să testați!”

 

Plimbări de neuitat, scăldate în culori de toamnă

„Îți recomandăm să faci o scurtă plimbare prin pădure, pentru că, la doar 1 kilometru distanță, urmând drumul către schitul Cetățuia, vei descoperi una dintre cele mai frumoase priveliști ale văii Buzăului.
Trebuie doar să întrebi la recepție și vei primi, alături de indicații, și biciclete.”

„Zona e perfectă pentru plimbări de o zi. Problema este că ai nevoie de multe astfel de zile, mult mai multe decât aveam noi, pentru a le vedea pe toate. Știam însă sigur cum vom începe.


Tabăra de Sculptură de la Măgura este la 6-7 km de pensiune, urmând drumul cu serpentine ce taie pădurea. Copacii se unesc deasupra lui, într-o feerie de culoare și lumina filtrată și nici nu îți vei da seama când ai ajuns.”

 

Relaxare intensă, în camere pregătite special pentru tine

Deși am nimerit într-o perioadă în care vremea se răcise simțitor, în cameră a fost cald și bine și mirosul de fum de lemne care venea subtil pe fereastra deschisă m-a dus cu gândul la vacanțele de iarnă de la bunici, când nu mă mai dezlipeam de sobă.”


Cazare cu vedere la pădure și exces de oxigen

Cu doar zece camere bine proporționate, clădirea este mai degrabă micuță, dar, cu geamuri largi și deschise, te lasă să te bucuri de pădurea din jur fără să părăsești atmosfera intimă și confortabilă a interiorului. Lemnul de mahon și de nuc furniruit dau camerelor un aer elegant, fără a ieși în evidență.”

Toamna la Cetăţuia – sfaturi oferite de clienţii Cetăţuieni
Etichetat pe: